Eşti aici

Știri din parohie

  • Drumeție la Mănăstirea Pătrunsa

    Cu trupul și sufletul, la urcat pe munte

    Când trupul urcă pieptiș muntele de piatră, pe cărări șerpuite, sufletul urcă și el muntele cunoașterii de sine, sprijinindu-se pe cele văzute și pe cele nevăzute.

    23 Martie 2016 / Jurnalul parohiei
  • Meditații cu tinerii

    Meditații cu tinerii la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire

    Centrul social-pastoral Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea desfășoară activități sociale și educaționale în sprijinul elevilor cu merite deosebite la învăţătură, cât și a celor aflaţi în risc de abandon şcolar sau care provin din familii defavorizate, prin organizarea de meditaţii gratuite.

    16 Februarie 2016 / Jurnalul parohiei
  • Slujire arhierească la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire”

    Duminică, 15 martie 2015, în „Duminica Sfintei Cruci”, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea. 

    12 Octombrie 2015 / Jurnalul parohiei
  • Paraclisului Arhiepiscopal „Buna Vestire”

    Biserica cu hramul „Buna Vestire”, din Râmnicu Vâlcea, cunoscută şi ca „Biserica Maica Domnului”, a fost construită în anul 1747, pe temelia altei biserici din timpul lui Mircea cel Bătrân, cel care a numit Râmnicul „oraşul domniei mele”. De la vechea biserică se mai păstrează ancadramentele de la geamurile din partea de nord ale sfântului aşezământ. 

    12 Octombrie 2015 / Prezentarea parohiei